12 Nisan 2008 Cumartesi

5. Boyut

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş; Türkiye'nin yetiştirdiği ender aydınlardan birisi. Allah hayırlı uzun ömür versin kendisine. Türkiye'nin bir çok sancılı ve sıkıntılı döneminde içine düştüğü sıkıntıyı gideren kişi olarak yardıma koşmuştur.

Arabulucu ve yapıcı kişiliğiyle de toplumun her kesiminden saygı görmektedir.Aydınlar Ocağı'nın da eski genel başkanı aynı zamanda.

8 Mart 2008 C.tesi günü Kocaeli Aydınlar Ocağının 24. kuruluş kutlaması, İstanbul Boğazı Küçüksü Caddesi Anadolu Hisarı No:10 Beykoz - İstanbul adresindeki Sabancı Öğretmen evinde yapıldı.

Nevzat Hoca da etkinliğimizin konuğu oldu. Yemekte ülke ve dünya gündemine ilişkin pek çok konu konuşuldu. Son dönemde yaşananlar hakkında Hoca, kısa zamanda çok güzel bilgiler verdi.

Yılların deneyimi ile Nevzat Hoca, bir sivil toplum örgütünü başarıya götürecek prensipleri 4D olarak tespit ettiğini söyledi. Bu prensipler şöyle:

  1. Dinamizm
  2. Devamlılık
  3. Disiplin
  4. Düşüncede derinlik

Hoca, Kocaeli Aydınlar Ocağı'nın 24 yıldır, kendisini yenileyerek ayakta ve aynı heyecanla devam eden çalışmalarını bu prensipleri pratikte benimsemesine bağlıyor.

Kocaeli Aydınlar Ocağı'nını kuruluşundan itibaren bir çok etkinliğine katılan ve yakından takip eden Nevzat Yalçıntaş, Sabancı Öğretmenevi'ndeki yemekte bir tespitte daha bulundu. Bu çalışmaları yaparken Kocaeli Aydınlar Ocağı üyelerinin; dinlenmeyi, gezmeyi, ziyaretleri ve kendilerine zaman ayırmayı da ihmal etmediklerini vurgulayrak bu prensiplere 1 madde daha ilave ettiğini söyledi.  5D Prensibi oldu.

  1. Dinamizm
  2. Devamlılık
  3. Disiplin
  4. Düşüncede derinlik
  5. Dinlenmek :)

Hatta

Siz İstanbul'u benden iyi biliyorsunuz. En güzel yerleri buluyorsunuz gitmek için.

diyerek iltifatta da bulundu.

D'yi Dimension (Boyut) anlamında bilişimciler olarak çok kullanırız. 3 boyutlu demek için 3D gibi.

Bu anlamda Kocaeli Aydınlar Ocağı olarak 5. boyutta çalıştığımızı düşünebiliriz. Yukarıda maddeler halinde sıralanan ilk 3 boyut (3D) zaten bir sivil toplum örgütünde sürekliliğin mecburi prensipleri: Dinamizm, devamlılık ve disiplin. Düşüncede derinlik zaman içerisinde oluşacaktır. 5. boyut da İstanbul'daki yemekte Nevzat Hoca'nın tespitiydi.

Prof. Dr. Nevzat Yaçıntaş hocamıza tekrar sağlık ve afiyet diliyoruz.

24 yıldır ocağımızı bugünkü ait olduğu yere getiren, bu çalışmalarda en büyük emeği olan ocağımızın başkanı Sayın Ahsen Okyar'a da daha nice yıllar başımızda bulunarak bu çalışmaları yapmayı Allah nasip etsin.

Hiç yorum yok: