17 Nisan 2008 Perşembe

Eğlenceli çalışmalar

tiltview1 Günlük işleri yapmaktan sıkıldığımız zamanlarda kafamızı o anda yaptığımız işten uzaklaştıracak, eğlenceli şeyler yapmak isteriz.

Böyle zamanlarda yaptığımız şeylerden biri de resimlere bakmaktır. Daha önce çekip bir kenara arşivlediğimiz resimlerimize bakarız, onları slide gösterisi şekline getirip, karşısına geçer yanımızdaki birisine gösteririz.

Zaten çoğu zaman anlamlı isimler vererek kategorilere alt klasörlere ayırmış oluruz onları.

Kocaeli Aydınlar Ocağı web sitesinde her etkinliğin altında, etkinlikte çekilen resimlerin olduğu bir sayfa muhakkak vardır. Etkinlik haberini okurken resimlerini de görürüz.

tiltview2 Her hafta ortalama 1 tane etkinlik yapılmıştır zaten. O yüzden 100'lerce resim var sitede.

Resimleri  toplu halde görmek, resimlerin içerisinde arama yapmak ya da başka bir web uygulamasına Kocaeli Aydınlar Ocağı etkinlik resimlerini dahil etmek ihtiyacınız olursa diye hazırlanan flickr albümünde şu an itibariyle 573 tane resim var.

tiltview3Elima, flickr albümündeki resimleri 3 boyutlu bir ortamda görebileceğimiz bir uygulama hazırladı. Tam yukarıda anlattığım kafamızı o anda yaptığımız işten uzaklaştıracak, eğlenceli şeyler yapmak istediğimiz durumlara göre bir uygulama.

Uygulamaya şuradan ulaşabilirsiniz.

Özelliklerini anlatmak istemiyorum. Deneyip görmeniz lazım.

Hiç yorum yok: