8 Nisan 2008 Salı

Yazının resmini çizebilir misin Hasan Abi?

Web sitemizde yazarlarımız Güncel ve Akademik kategoride yazılar yazıyorlar. Daha doğrusu biz o şekilde kategorize ediyoruz. Çok fazla kategori yapıp insanları belirli şeyler hakkında yazmaya zorlamak da istemiyoruz. İstedikleri konuda özgürce yazmalarını bekliyoruz.

Genç Kalemler kategorisinde ise Söz Sırası Gençlerde etkinliklerimizde konuşan gençler, ocağımız üyelerinin evlatları, yakınları olan ve yazma istidadı olan gençler tarafından yazılan yazıları yayınlıyoruz. Gençlerin "Akademik" yazıları da oluyor. Yakın gelecekte daha fazla olmasını da temenni ediyoruz.

 

Güncel kategorisinde yazısı yayınlanan yazarlarımızın bir çoğu, hemen hemen hepsi de diyebiliriz, çeşitli yerel ya da ulusal gazetelerde haftalık yazı yazıyorlar. Bu bağlamda her hafta yeni yazıları geliyor sitemize.

Hasan Uzunhasanoğlu ise basılı medyada yazı yazmaması ama web sitemize her hafta düzenli yazı göndermesi özelliğiyle farklılaşıyor.

Hasan Uzunhasanoğlu sadece bu özelliği ile değil, tarzı ile de farklılaşıyor aslında. Bol bol hikayeler kullanan, anlamlı sözler, yazdığı konu ile alakalı ayet ya da hadisler ile süslediği yazıları gerçekten sıradışı ve farklı.

Bir tespitte bulunmak istiyorum. Sitede yazıları yayınlanan ülkemizin saygıdeğer aydınları yazarlık serüvenlerine basılı medyada başladılar. Webe geçişleri daha sonra oldu. Basılı medyanın gerektirdiği formatta fevkalade yazılar kaleme alıyorlar.

Uzunhasanoğlu ise, bu serüvene webde başladı ve webde devam ediyor. Yazılarını yayınlamak için yegane iletişim medyası olarak da interneti seçtiği için kendisini tebrik ediyorum, geleceğe yatırım yaptığını düşünüyorum. BT'ci  olarak bu konuda taraflı davranıyor olabilirim ama onun yazılarını gördüğümde "Hah! Tamam. Tam internetin gerektirdiği formatta bir yazı." diyorum.

İnternetin yazısı sade olur, gerekmedikçe kısa olur, diğer yazılara ve çalışmalara linkler içerir, hikayeler ve benzetmelerle süslenmiştir, resimlerle süslenmiştir, samimi ve güncel bir dili vardır.

Hasan Uzunhasanoğlu, bu sayılan niteliklerin bir çoğunu taşıyan yazılar yazıyor.

Bugün ise Hasan Uzunhasanoğlu yazılarının ilginç bir yanından bahsetmek istiyorum. Son iki yazısının paragraf aralarında, internette tanınan, bu mecrada ünlü olan fotoğraf sanatçılarının değişik resimlerine yer verdi. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde bu uygulamayı devam ettirme niyetinde olduğunu, okuyucularından gelecek geribildirimlerle tarzını geliştirip bir ihtiyaca cevap vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Bir Cenazenin Düşündürdükleri başlıklı yazısında Philip Greenspun, şu anda yayında olan son yazısı olan  Eleştirmeyi Seviyoruz başlıklı yazısında ise Standa Navratil adlı fotoğraf sanatçılarının resimlerine yer verdi.

Bugün telefonda konuşurken farkettik, 15 yazısı olmuş bile.Tarzını çok seviyoruz. Bundan sonraki yazarlık sürecinde kendisine başarılar diliyoruz. 

1 yorum:

Ebru Sevim dedi ki...

Eleştirmeyi seviyoruz yazısı çok güzel olmuş ellerine sağlık. Yazılarını takip ediyorum. Ellerine ve kalemine sağlık :).